Dagens marknad är inte lätt för småföretagare, faktum är att väldigt få klarar sig över fem år på marknaden. Vi vill diskutera ett växande problem för småföretagare som jobbar mot större företag och därmed fakturerar dessa på en regelbunden basis.

Det har blivit en vanlig och nästan accepterad situation att större företag i princip informerar mindre företag om att de kommer betala fakturorna sent. Detta tvingar småföretag som är beroende av sina kundrelationer att förse de större företagen med gratis lån, vilket förhindrar tillväxten.

Det är viktigt att man tidigt bemöter detta beteende rätt, detta kan innebära att förbättra sin lönehantering genom elektroniska fakturor, regelbundna påminnelser och se till att andra klienter betalar i tid. Inom entreprenörs sfär rekommenderas det ofta att vänta så länge som möjligt med betalningar utan att skada sina leverantörer, eftersom likviditet är nödvändigt för att växa som företag. I vissa fall kan leverantörer ge rabatt vid snabb betalning och då är detta absolut ett alternativ, du vill aldrig vara sen och absolut inte skada din kreditvärdighet.

För småföretag som verkligen lider med obetalade löner och leverantörer är fakturaköp och factoring en val möjlighet som snabbt kan höja företags likviditet. Som ett företags ägare kan detta vara enda möjligheten att sälja fakturor mot en procentsats mellan 1-6%, istället för att vänta månader på att kunder ska betala sina fakturor. Det gör det enklare att underhålla kund relationer utan att skicka upprepade påminnelser med dröjsmålsränta och påminnelseavgift.

Är dina kunder kreditvärdiga så kommer det vara lätta att sälja dina fakturor och dessutom får du bättre betalt. Det är viktigt att du som småföretag gör en analys över era kundrelationer, likviditet och administration. Behöver företaget betala leverantörer och löner kontinuerligt, då behövs kontinuerlig likviditet vilket en stor kund som väntar med betalningen kan motverka. Fakturaköp och factoringbolag är inte rätt väg att gå för alla företag men i vissa fall finns ingen annan lösning för att driva ett småföretag i en allt hårdare marknad där man är beroende av stora klienter.

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *