Som företag kan kunder och klienter ta väldigt lång tid på sig att betala fakturor och fodringar, då kan factoringbolag köpa fakturor för att öka verksamhetens likviditet direkt. Faktum är att det I genomsnitt tar 9 dagar för lång tid innan leverantörer betalar sina fakturor I Sverige vilket gör fakturaköp till ett utmärkt alternativ. Sena betalningar kan göra det svårt att betala anställda och leverantörer och helt omöjligt att investera I företaget så det får möjlighet till tillväxt. Att låta ett factoring bolag köpa fakturor gör att du slipper påminnelser och andra administrativa uppgifter gentemot kunder och klienter vilket avlastar företaget vilket ger möjlighet att fokusera på tillväxt och kärnverksamheten.

Låta factoringbolag köpa fakturor

Att sälja fakturor till ett factoringbolag är ingen svår process och det går oftast väldigt fort att få pengarna på kontot, när ett factoringbolag köper fakturor kan det gå så fort så att du har pengarna på kontot inom 24 timmar.

  • Skicka fakturan till factoringbolaget, detta kan oftast både göras i pappersform och via mail. Detta varierar dock mellan olika factoringbolag som köper fakturor.
  • Efter fakturan är skickad kommer factoringbolaget kontrollera kunden eller den så kallade gäldenären för att se om de kan godkänna köpet av fakturan.
  • Om fakturan godkänns skickas en påminnelse ut till kunden i fråga där de informeras om att fakturan är köpt och istället ska betalas in till factoringbolaget.
  • Pengarna betalas ut till ditt konto eller bankgiro.

Så vad är fördelarna med att låta factoringbolag köpa fakturor?

  • Pengar betalas ut direkt efter att ett factoringbolag har godkänt köpet av fakturan i många fall får du pengarna redan samma dag.
  • Factoringbolaget tar på sig hela kreditrisken vilket snabbt korrigerar ert företags likviditet.
  • Du behöver inte sälja alla fakturor utan väljer enkelt själv villa fakturor du vill låta factoring köpa.
  • Factoringbolag idag strävar alltid efter att vårda kundrelationer vilket göra att ni inte behöver oroa er att relationen med era klienter tar skada.
  • Factoringbolag har generellt god likviditet vilket betyder att de i princip alltid kan köpa fakturor då det krisar.
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *