Inkassosystem är något nytt I inkasso världen och uppstod för bara några år sedan I ankomst med nya teknologier. Inkassosystem är generellt internet baserade och tillåter en registrerad användare att ordna sitt eget inkasso och därmed slippa betala procentsats av fakturabeloppet.

Andra fördelar med inkassosystem över internet är att du själv har kontroll över hela inkasso processen. Detta gör att det blir mindre fel och missuppfattningar samtidigt som företags personal snabbt lär sig erat eget inkassosystem.

Det man förlorar med inkassosystem jämfört med traditionellt inkasso är att det inte ger full administrativ avlastning och kan i ett växande företag kräva någon heltidsanställd. Är man dock ett företag som har många fakturor skickade till inkasso per år så kan ett inkassosystem verkligen löna sig.

För att se om ett inkassosystem är rätt för dig kan det vara värt att kalkylera era nuvarande kostnader för fakturaköp i jämförelse med kostnaden för ett internet baserat inkassosystem med administrativa utgifter.

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *