Factoringrelationer kan vara av komplex natur då de ofta inkluderar flera tjänster som fakturaköp, lån, inkasso men även andra finansiella tjänster.

Vid fakturaköp levererar säljaren sina fakturor till factoringbolaget sedan skrivs ett factoringavtal mellan parterna. Avtalet inkluderar bland annat avgifter och betalnings villkor, ibland krävs annan försäkring före factoringbolag om klienter har svag kreditrisk detta finns isåfall i avtalet. Andra vanliga attributet i ett factoringavtal inkluderar återbetalnings termer för bedrägeri eller obetalda klienter.

När du skriver ett factoringavtal med ett factoringbolag är det viktigt att du noga läser igenom kontraktet och kolla speciellt efter dubbeltydigheten i språket och tidigare ej satta avgifter.

Om ditt företag har möjlighet kan det också vara att föredra att ha en advokat se igenom kontraktet innan du skriver på för att vara på den säkra sidan. Efter factoringavtal är skrivet har du satt dig i ett bindande juridiskt kontrakt med factoringbolaget och det är därför önskvärt att allt är i sin ordning.

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *